ISSO-publicatie 98 Lucht-water warmtepompen in woningen

 
ISSO-Publicatie 98
 
Type:
Opleiding
Categorie:
Techniek
Soort:
Theorie
Opleidingsduur:
1 dag
Prijs:
€ 475,00
Groep:
De maximale groepsgrootte is 14
 

Karakteristiek van de opleiding

Deze ISSO-publicatie behandelt het ontwerpen van installatieconcepten met een (individuele) elektrische warmtepomp, die lucht als energiebron gebruikt. Duurzaamheidsambities en strengere regelgeving leiden in de woningbouw steeds vaker tot keuzes voor warmtepompsystemen. De publicatie gaat in op lucht-water warmtepompen die geschikt zijn voor ruimteverwarming en -koeling en voor tapwaterverwarming.

Het doel van de publicatie is enerzijds het bieden van een handleiding aan de installatieontwerper om te bepalen of een lucht-water warmtepomp voor zijn toepassing interessant kan zijn. Anderzijds biedt deze de installatieontwerper een richtlijn in het ontwerptraject (dimensioneren en ontwerpen van het warmtepompsysteem) als de keuze voor een luchtwater warmtepomp gemaakt is. Ook gaat deze ISSO-publicatie in op de uitvoering, oplevering en het beheer, waaronder monitoring van de installaties.

Het toepassingsgebied van deze publicatie omvat individuele elektrisch gedreven lucht-water warmtepompen voor de woningbouw. De bron van de lucht-water warmtepompen is lucht, de afgifte met water als medium. In de publicatie, evenals binnen de trainingsdag, wordt het ontwerp van het afgiftesysteem als gegeven beschouwd. Wel wordt nader ingegaan op alle randvoorwaarden met betrekking tot de afgiftesystemen. De trainingsdag geeft volledig inzicht in de essentie van de publicatie en biedt een goede voorbereiding op een eventueel aansluitend extern Cito examen.

Toepassingsgebieden:

• Bestaande woningen en nieuwbouwwoningen, zowel grondgebonden- als meergezinswoningen;- Individuele lucht-water warmtepompinstallaties.

• Elektrisch gedreven warmtepompen

• Verwarmen, koelen en warm tapwater

• Laagtemperatuurverwarming (ltv). 

 
Remco Onder de Linden
Training gegeven door

Remco Onder de Linden

Remco is coördinator kennis & opleidingen bij Alklima. Remco verzorgt alle technische trainingen over onze Mitsubishi Electric Living Environment Systems. Heb je vragen over ons trainingsaanbod of wil je graag een training op maat, neem dan contact op met Alklima.

 

Data

Er is nog geen planning bekend.

Programma

  • 09:00 uur ontvangst met koffie
  • 09:15 uur start training
  • 12:30 uur start korte lunch
  • 13:00 uur aanvang middagsessie
  • 16:00 uur einde sessie
 
Bezig met laden...
Trainingslocatie: Alklima B.V. Van Hennaertweg 29
Alblasserdam
T: +31 (0)78 615 00 00 Toon route hier naartoe
Route berekenen Bereken de route naar Van Hennaertweg 29, Alblasserdam.

Berekenen Annuleren